Despre noi

Great things start with a SMILE

 

Centrul Medical Axis este situat în curtea imobilului de pe str. Nicolae Balcescu nr. 28,   ap. 4 din Sibiu.

Amenajarea modernă, într-o clădire monument istoric, de pe pietonalul central al orașului, îi intampină pe pacienți cu prietenie și căldură. 

A început să funcționeze din anul 1999 ca un centru de diagnostic și tratament condus de Dr. Dana Ţibuleac. Acesta dispunea de un compartiment ce asigura asistență primară și un compartiment de consultații ambulatorii cu specialitățile: ginecologie, psihiatrie adulți, ecografie, medicină de familie și stomatologie.

Astăzi, Centrul Medical Axis, este exclusiv clinică de stomatologie. Într-un ambient intim și modern sunteti întâmpinați de Dr. Marius Țibuleac și echipa sa, pregătiți pentru a vă ajuta să vă refaceți zâmbetul.

Echipa noastră

We create smiles! That’s our super power!

 

Dr. Marius Ţibuleac are o experiență de 20 ani în domeniul stomatologic, participând la numeroase cursuri de perfecționare atât în țară, cât și în străinătate (Elveția și Germania).

Împreună cu echipa sa oferă pacienților tratamente personalizate și moderne cu rezultate uimitoare prin calitatea serviciilor și a echipamentelor de top.

Dr. Marius Ţibuleac

Asist. Laura Deneș

Asist. Elena Dobrin

Dr. Mircea Laslău

Tehnologie

Unitul dentar

Am ales un unit dentar Intego al firmei Sirona (ramura Siemens, care este axată pe stomatologie), produs în Germania. Fotoliul este deosebit de confortabil, permițând pacienților noștri să se relaxeze și să uite că se află în cabinet pentru un tratament stomatologic. Tot pentru confortul pacienților am ales o tetieră multimotion, cu articulație, astfel încât pacienții să poată sprijini capul confortabil în orice poziție pe toata durata tratamentelor realizate in cabinet.

Piesele rotative

O investiție foarte importantă, pentru siguranța procedurilor realizate la pacienți, este reprezentată de piesele rotative, turbinele și piesele contraunghi. Acestea sunt instrumentele cu ajutorul cărora se realizează cea mai mare parte a manoperelor din cavitatea bucală. Am ales o gamă superioară, KaVo Master Series, a firmei germane Kavo, cunoscută printre altele ca și inventatorul turbinei silențioase.

Lupe Univet

Lupe Univet Flip-Up Prismatic Headgear pentru magnificație cu sursă de lumină sunt folosite pentru a vedea detaliile mici mai îndeaproape. De multe ori capul medicului poate obtura lumina de la unitul dentar, pierzâdu-se astfel o parte din detalii. Pentru a combate această problemă, lupele dentare sunt dotate cu o sursă proprie de lumină cu LED. Detaliile mult mai amănunţite oferite de mărirea câmpului vizual reprezintă clar un plus considerabil în practica zilnică: endodonție, slefuirea dinților, obturații estetice, inserare implanturi dentare s.a. Lupele Flip-Up Prismatic x6 oferă precizie actului operator.

 

Aparatul pentru detartraj și air-flow

Aparatele de detartraj și air-flow sunt produse de firma elvețiană EMS (Electro Medical Systems).

Detartrajul este o procedură absolut necesară pentru a preveni boala parodontală sau pentru a încetini evoluția acesteia. Dispozitivul de AirFlow pulberizează pe suprafața dinților și a gingiilor amestecul de pulbere ușor abrazivă (bicarbonat de sodiu) , aer și apă. Pudra abrazivă sablează atât fețele vizibile ale dinților, cât și zonele interdentare , altfel mai greu accesibile.

Instrumentarul

Tot instrumentarul este de cea mai bună calitate și foarte diversificat pentru a oferi soluții pentru orice situație clinică.

Sterilizarea

Prevenirea infecțiilor și reducerea la zero a riscului de contaminare a pacienților este un obiectiv primordial la Centrul Medical Axis. Pentru aceasta am acordat o atenție deosebită pentru aparatură performantă, sterilizarea făcându-se într-un autoclav clasa B, marca Tuttnauer Nova, într-un spațiu special amenajat pentru acesta. Fiecare instrument sau set de instrumente este ambalat, sigilat și supus unui ciclu corespunzător de sterilizare .

Apex locator Morita și motor endodontic Dentaport ZX

Tratamentele de canal se fac cu ajutorul unui dispozitiv numit “apex locator”. Acest dispozitiv ajută la măsurarea cu exactitatea a lungimii canalului unei rădăcini cu ajutorul căruia se determină reuşita unui tratament endodontic prin obturarea canalului până la nivelul apexului ( vârful ) rădăcinii. Poate fi deosebit de util atunci când forma şi orientarea rădăcinilor dentare nu se pot observa clar pe radiografiile dentare sau atunci când nu se ştie cu exactitate dacă a avut loc o perforaţie. Se folosesc senzori speciali, mișcarea acelor pe canal fiind vizibilă pe un ecran, oferind astfel un control sporit.

Lampă pentru fotopolimerizare

Produsă de firma americană Ultradent, lampa Valo pentru fotopolimerizarea rășinilor compozite și a cimenturilor duale se diferențiază prin trei trepte de polimerizare – Standard Power, High Power și Xtra Power. Fiecare mod de polimerizare oferă intervale variate de timp, în funcție de procedurile folosite și de nevoile medicului dentist. Fasciculul luminos cu intensități de 395-480nm poate penetra porțelanul și cimentul rășinic, precum o lampă cu halogen de calitate. LED-ul cu spectru larg de lungimi de undă este pentru polimerizarea oricărui tip de material dentar, iar fasciculul concentrat asigură o polimerizare uniformă și completă. Poate atinge toate zonele cavitătii bucale, datorită profilului său suplu. Lentilele speciale asigură o polimerizare puternică și durabilă. Este comfortabilă pentru pacient.