Tehnologie

Am investit în aparatură ultraperformantă și instrumentar de cea mai bună calitate pentru că ne dorim să oferim servicii de cea mai bună calitate pacienților noștri. Rezultatul este că procedurile se realizează în condiții de relaxare (unii pacienți mai și adorm pe scaunul dentar), încredere în actul stomatologic și siguranța că se pot baza pe profesionalismul nostru.

Unitul dentar

Am ales un unit dentar Intego al firmei Sirona (ramura Siemens, care este axată pe stomatologie), produs în Germania. Fotoliul este deosebit de confortabil, permițând pacienților noștri să se relaxeze și să uite că se află în cabinet pentru un tratament stomatologic. Tot pentru confortul pacienților am ales o tetieră multimotion, cu articulație, astfel încât pacienții să poată sprijini capul confortabil în orice poziție pe toata durata tratamentelor realizate in cabinet.

Piesele rotative

O investiție foarte importantă, pentru siguranța procedurilor realizate la pacienți, este reprezentată de piesele rotative, turbinele și piesele contraunghi. Acestea sunt instrumentele cu ajutorul cărora se realizează cea mai mare parte a manoperelor din cavitatea bucală. Am ales o gamă superioară, KaVo Master Series, a firmei germane Kavo, cunoscută printre altele ca și inventatorul turbinei silențioase.

Lupe Univet

Lupe Univet Flip-Up Prismatic Headgear pentru magnificație cu sursă de lumină sunt folosite pentru a vedea detaliile mici mai îndeaproape. De multe ori capul medicului poate obtura lumina de la unitul dentar, pierzâdu-se astfel o parte din detalii. Pentru a combate această problemă, lupele dentare sunt dotate cu o sursă proprie de lumină cu LED. Detaliile mult mai amănunţite oferite de mărirea câmpului vizual reprezintă clar un plus considerabil în practica zilnică: endodonție, slefuirea dinților, obturații estetice, inserare implanturi dentare s.a. Lupele Flip-Up Prismatic x6 oferă precizie actului operator.

 

Aparatul pentru detartraj și air-flow

Aparatele de detartraj și air-flow sunt produse de firma elvețiană EMS (Electro Medical Systems).

Detartrajul este o procedură absolut necesară pentru a preveni boala parodontală sau pentru a încetini evoluția acesteia. Dispozitivul de AirFlow pulberizează pe suprafața dinților și a gingiilor amestecul de pulbere ușor abrazivă (bicarbonat de sodiu) , aer și apă. Pudra abrazivă sablează atât fețele vizibile ale dinților, cât și zonele interdentare , altfel mai greu accesibile.