Tehnologie

Se ridică întrebarea, dacă investiția în tehnologie de calitate este realizată pentru binele pacientului sau pentru a ușura sarcina practicianului.

Pentru a afla răspunsul la această întrebare am investit numai în aparatură ultraperformantă și instrumentar de cea mai bună calitate, fără a face compromisuri de nici un fel. Rezultatul este că procedurile se realizează în condiții de relaxare, încredere în actul stomatologic și siguranța că nu pot apărea situații neprevăzute. Practicianul este relaxat și sigur pe el, pentru că știe că își poate exercita profesia în condiții optime, iar acest sentiment de siguranță și liniște este transmis pacientului care beneficiază de asemenea de timpi reduși pe fotoliul stomatologic și de acte terapeutice de cea mai înaltă calitate.

Unitul dentar

Am ales un unit Intego al firmei Sirona (ramura Siemens, care este axată pe stomatologie), produs în Germania. Fotoliul este deosebit de confortabil, permitând pacienților să se relaxeze și să uite că se află în cabinet pentru un tratament stomatologic. Tot pentru confortul pacienților am ales o tetieră multimotion, cu articulație, astfel încât să poată sprijini capul confortabil în orice poziție.

Piesele rotative

O altă investiție foarte importantă, de care majoritatea pacienților nu sunt însâ conștienți, este reprezentată de piesele rotative, turbinele și piesele contraunghi. Acestea sunt instrumentele cu ajutorul cărora se realizează cea mai mare parte a manoperelor din cavitatea bucală. Am ales din cele 3 game disponibile, pe cea superioară KaVo Master Series, a firmei germane Kavo, lider în echipamente stomatologice și printre altele inventatorul turbinei silențioase.

Aparatul pentru detartraj și air-flow

Ambele aparate sunt produse de firma elvețiană EMS (Electro Medical Systems) și reprezintă la ora actuală cele mai performante sisteme de detartraj și air-flow existente în domeniul medicinei dentare.

Aparatul pentru detartraj are o sursă independentă de apă. Astfel se poate adăuga o substanță dezinfectantă, de obicei clorhexidină, iar jetul fin de apă, care răcește ansa și contribuie la curățarea zonei de tratament.

Instrumentarul

Nici la alegerea instrumentarului nu s-a făcut absolut nici un rabat de la calitate, toate instrumentele începând de la oglinzi și până la chiurete sau clești pentru extracție sunt de cea mai bună calitate și foarte diversificate, existând astfel soluții pentru orice situație.

Sterilizarea

Prevenirea infecțiilor și reducerea la zero a riscului de contaminare a pacienților este un obiectiv primordial al cabinetului nostru. Pentru aceasta am investit în apartură performantă, sterlizarea se face într-un autoclav clasa B, marca Tuttnauer Nova, într-un spațiu special amenajat pentru aceasta. Fiecare instrument sau set de instrumente este ambalat, sigilat și supus unui ciclu corespunzător de sterilizare cu aburi la o temperatură și presiune dată.

Apex locatorul și motorul endodontic Dentaport ZX

Sunt produse ale firmei japoneze Morita și sunt considerate la ora actuală cele mai performante sisteme pentru măsurarea electronică a lungimii canalelor radiculare, astfel încât tratamentele de canal să se poată efectua corect, crescând considerabil rata de success a acestor tratamente. Cu ajutorul motorului endodontic se poate realiza o preparare rapidă și eficientă a canalelor radiculare, avantajele fiind evident sedințe mai scurte de tratament, cu rezultate foarte bune.

Lampă pentru fotopolimerizare

Produsă de firma americană Ultradent, lampa pentru fotopolimerizarea rășinilor compozite și a cimenturilor duale, a primit numeroase premii în anul apariției -2010. Pe lângă un design deosebit, lampa are ca principală caracteristică posibilitatea de a alege între 3 moduri de funcționare.